Adam Greenberg Interview

Adam Greenberg was drafted by the Chicago Cubs in the 9th round of the 2002 amateur draft. He signed with the Cubs on June 19th, 2002. Adam made his Major League Debut on July 9th, 2005, a night which changed his life forever. Greenberg was hit directly in the back of his head by a 92 mph fastball on the very first pitch from Valerio de los Santos. Since then, Adam has played baseball with Minor League affiliates of the Chicago Cubs, Los Angeles Dodgers, Kansas City Royals, and the Los Angeles Angels of Anaheim. Although he played pro, it wasn’t until 2012 when he returned to the Major leagues. In 2012, a Cubs fan started a petition to get Adam his first official Major League at bat since his debut (One At Bat). The Miami Marlins offered him a one-day contract to play on October 2, 2012. He was struck out in the bottom of the 6th inning by Cy Young Award winner R.A. Dickey. After the game Greenberg said, “It was magical. The energy that was in the stadium was something that i have never experienced in my life, and i don’t know if i’ll ever experience that again.” This past year, Greenberg played for Israel in the World Baseball Classic. On December 20, 2012 Adam signed as a Free Agent with the Baltimore Orioles.

Greenberg team pics

—————————————————————————————————————————————-

In 2010, Adam Co-founded the company, LuRong Living. Here is a screenshot that I took on the company’s website:

Captureas

This is what Adam has to say about the birth of LuRong Living:

“Batting Practice June 2010 – Danny and I were having our daily chat while running down fly balls when we came to the same conclusion; we had to figure out how to bring Dr. Lebowitz’s life-changing products to the masses.  On that day, the idea was born. After months of hard work and further research, we (Adam Greenberg, Danny Putnam, Dr. Lebowitz, Dr.Kwok, and others) founded LuRong Living.

Baseball has taught us a lot about hard work, dedication, and the pursuit of happiness, and we are now proud to present our dream and new family – LuRong Living. We are excited to invite you to join the family and take the first step to a happy healthier you.

Sincerely,
Adam Greenberg and the LuRong Living Family”

—————————————————————————————————————————————-

A few weeks ago, I got the chance to talk with Adam Greenberg. I told him about my blog, and he kindly agreed to do an interview with me. Here is what he had to say during the interview:

Q1. How has your off-season been so far?

Answer: It’s been hard work. I worked from day one, and of course signing a contract was my goal. Now that I’ve done that, it’s time to keep working!

Q2. Do you have any hobbies, or collect memorabilia of any kind?

Answer: Not really too into memorabilia; I focus on my workouts, that’s my real hobby. Messing around, playing other sports.

Q3. Tell me a little about yourself.

Answer: Well, I played a lot of soccer and basketball growing up in Connecticut, and when I got older, I got to play with some more great people at the University of North Carolina. I’ve got an unbelievable family who supports me 100%, and I’ve got a business, Lurong Living, a natural supplement. Here’s more: http://www.lurongliving.com

Q4. You debuted in the Majors on July 9, 2005 with the Cubs. That night changed your life forever, when you were hit in the head with the first pitch you saw. You’ve probably been asked about that injury a million times. Besides that, have you had any other injuries that have made you think baseball is dangerous?

Answer: I mean, yeah, you’re always on the lookout. Everybody breaks down if they play long enough. It’s just about savoring every chance you get, because it is very dangerous, and I learned that, of course.

Q5. How did the “One At Bat” campaign start? Obviously, you had the support of many fans.

Answer: Matt Liston started that all on his own. He’s a huge Cubs fan, and he heard my story, and the fact that he was able to rally everyone around behind me was so touching and amazing. He’s incredible.

Q6. October 2, 2012. What was the whole experience like?

Answer: From the first minute, it was incredible. With all my family at the hotel, right to the locker room, trying on my real jersey, bonding with teammates, taking BP, then right to the game. It was a whirlwind, obviously. I don’t regret one second.

Q7. What was the best part of playing for Israel in the World Baseball Classic during these last few months?

Answer: It was incredibly meaningful to me to represent my heritage. When we got knocked out, it definitely hurt, because that was a great bunch of guys. Matt Liston told me in the locker room after our last loss that the Marlins were going to sign me, so definitely a lot of emotions!

Q8. Congratulations on signing a contract with the Baltimore Orioles Organization. What is your outlook for the 2013 baseball season?

Answer: I’ll report to camp and do my best to put myself in the Orioles’ plans. They gave Lew Ford a great shot last year, who I played with in the Atlantic League, so I know I’ll get a chance to prove myself.

Q9. What are your goals for next season?

Answer: I can’t do anything more than play hard, and I’ll guarantee that. I’m just incredibly grateful for any opportunity.

Q10. What advice would you give to kids who play baseball?

Answer: Play your hardest, and play for fun. Baseball should be fun, no matter where you’re playing it. You can make your talent stand out if you play as hard as you can!

—————————————————————————————————————————————-

Thank you very much Adam , for answering all my questions! I greatly appreciated your generosity and getting to talk with you!

You can follow Adam Greenberg on Twitter @adamgreenberg10

Advertisements

7 comments

    • Paul K

      Thanks for reading Sean! Adam is a really nice guy… i just tweeted him a few weeks ago asking him for an interview, and he agreed right off the bat!
      -Paul

  1. Pingback: 1 Year Anniversary of A Piece of The Game « A Piece of The Game

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s