Opening Day Trivia!

Because Opening Day is less than a week away, I thought it would be fun to host a trivia contest in honor of the special occasion! This trivia contest will take place from March 28th – April 1st. I have many prizes for the winners!

Opening Day Trivia

Guidelines:

  • From March 28th – 30th I will be posting 4 trivia questions per day, that will NOT be multiple choice.
    • I will post 2 questions at 4 PM CT, and an additional 2 questions at 9 PM CT.
  • On March 31st, I will be posting 6 questions.
    • Because it is Easter Sunday, I will be having family at my house. I will wait until evening to post the questions. I will post 3 questions at 9 PM CT and an additional 3 questions at 10 PM CT.
  • On April 1st, I will be posting 7 questions.
    • This is Opening Day! I will be leaving my house at 7:30 AM CT to go to Minneapolis. Because of this I will post 3 questions at 7:30 AM CT and an additional 4 questions at 10 PM CT.
  • EVERY question will be posted on THIS entry.
  • Each question will be related to MLB’s Opening Day(s).
  • Each question is worth 1 point.
  • Whoever is the first to correctly answer a question gets 1 point.

Answering Questions:

  • You MUST answer in the comments of this entry. I will not accept answers via Twitter, Facebook, etc…
  • Each day, each person will have 10 (ten) TOTAL guesses.
  • If you use 2 guesses for the 1st question, you have 8 left for the rest of the questions, etc…
  • If you guess more than 10 times, it will be deleted and will not be counted.
  • DO NOT make extra or fake accounts to play trivia. You will be immediately disqualified from the trivia/contest.
  • When you answer a question, make sure you include what # question you are answering. Example: if the answer to question number 1 is Prince Fielder, then you need to answer like this –> 1. Prince Fielder
  • To be acknowledged for participating in this trivia contest you must be following this blog.

Other Notes:

  • I threw this contest together last-minute, so for the most part I formatted this entry like Nick Badders did with his February and March Giveaway entries.  I thought it would only be fair if I gave him credit, so thank you Nick! By the way, you can read his blog by clicking his name…
  • I will announce the winners at the end of each day by updating the standings in THIS entry.
  • There will be a total of 25 questions and 25 points from the questions..
  • You can earn 1 bonus point for Retweeting this tweet:

twitter bonus point

  • The Tweet is just a screenshot, so to RT it you actually have to go to Twitter.com
  • You can earn 1 additional bonus point for sharing this Facebook post:

Facebook bonus point

    • Once again, this Facebook post is just a screenshot, so to share it you actually have to go to Facebook.com

Prizes:

  • Minnesota Twins hat – Genuine Major League Merchandise

Twins hat

  • 2 packs of 2013 Topps baseball cards

Topps cards

  • 2 packs of 2013 Topps baseball cards (This is not a mistake – I wanted there to be 2 separate prizes for baseball cards)

Topps cards

  • Bill Schroeder autographed Baseball Card (Milwaukee Brewers) 1985 Topps 176

BillSCard

Winners: 

  • There will be 3 winners
  • Each winner will get their choice at 1 (one) of the prizes.
    • Just a reminder –> Twins Hat = 1 prize /// 2 packs of cards = 1 prize /// 2 packs of cards = 1 prize /// Bill Schroeder card = 1 prize
  • 1st place winner gets to pick a prize FIRST.
  • 2nd place winner gets to pick a prize SECOND.
  • 3rd place winner gets to pick a prize THIRD.

—————————————————————————————————————————————–

Standings:

1. Harrison Tishler – 15 points (RT, 5, 6, 8, 9, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 22, 23, 25)

2. Quinn Imiola – 6 points (RT, 1, 3, 4, 15, 17)

2. Kameron S – 6 points (RT, FB share, 10, 11, 15, 24)

4. Brendan W – 4 points (RT, FB share, 7, 21)

5. Max – 2 points (RT, FB share)

5. Joe Webster – 2 points (RT, 2)

5. Jared Serre – 2 points (RT, FB share)

8. Nick Badders – 1 point (RT)

8. Gabe Nisker – 1 point (RT)

—————————————————————————————————————————————–

Trivia Questions!

1. Who threw the only no-hitter in Opening Day history, who was it thrown against, and what was the date?

ANSWER: Bob Feller, Chicago White Sox, April 16, 1940 (Answered by Quinn Imiola)

2. Who has started the most Opening Day games in history, and what teams did he throw them for?

ANSWER: Tom Seaver, Mets, Reds, and the White Sox. (Answered by Joe Webster)

3. Who made their MLB Debut on for the Yankees on Opening Day of 1950?

ANSWER: Billy Martin (Answered by Quinn Imiola)

4. Of the NEWEST 5 Major League ballparks, which is the only one that didn’t have its Inaugural Game on Opening Day/Night of its Inaugural Season?

ANSWER: Target Field (Answered by Quinn Imiola)

5. Which Minnesota Twin was the starting catcher on Opening Day for the last 3 years?

ANSWER: Joe Mauer (Answered by Harrison Tishler)

6. In 2008 who was *supposed* to make an Opening Day start on his birthday until the game was called off because of rain?

ANSWER: Chien- Ming Wang (Answered by Harrison Tishler)

7. When is Opening Night 2013, which teams are playing, and in what city?

ANSWER: March 31, Rangers vs. Astros, Houston (Answered by Brendan W.)

8. When the Rockies lost on Opening Day of 2002, they started off the season on the wrong note. What was their record after the first two weeks of the season had passed?

ANSWER: 4-9… [4 wins, 9 losses] … (Answered by Harrison Tishler)

9.  Over the last 5 years the Blue Jays have a record of 3-2 on Opening Day. How many runs did they score in those 5 games?

ANSWER: 38 Runs (Answered by Harrison Tishler)

10. On Opening Day 2004 there was 1 player in Major League Baseball who was from Aruba. Who was he and what team was he a part of?

ANSWER: Sidney Ponson, Orioles (Answered by Kameron S)

11. How many Opening Day/Night games have been played in this stadium?

Photo from en.wikipedia.org

Nationals Park

ANSWER: 3 Opening Day/Night games (Answered by Kameron S)

12. What is Corey Koskie’s batting average from the Opening Day/Night games from 2001-2006?

ANSWER: 0.071 AVG (Answered by Harrison Tishler)

13. Which 2 teams are scheduled to play at 10:10 PM ET on Opening Day 2013?

ANSWER: Cardinals and Diamondbacks (Answered by Harrison Tishler)

14. Stephen Strasburg is the Nationals’ probable pitcher for Opening Day 2013. This will be his first game since ______ (insert date: Day/Month/Year)?

ANSWER: 9/7/12 (Answered by Harrison Tishler)

15. Justin Verlander is the Tigers’ probable pitcher for Opening Day 2013. This will be his ______ (insert number) consecutive start on Opening Day/Night.

ANSWER: 6th (Answered by Quinn Imiola & Kameron S)

16. As of 3/31/13, how many Home Openers have been played at this stadium?

Orioles Park at Camden Yards

Orioles Park at Camden Yards

ANSWER: 21 Home Openers (Answered by Quinn Imiola)

17. What is Matt Kemp’s avg. slugging percentage from the Opening Day/Night games from 2008-2012?

ANSWER: 0.836% (Answered by Harrison Tishler)

18. How many home runs has Carlos Santana hit on Opening Day/Night throughout his career?

ANSWER: 1 Home run (Answered by Harrison Tishler)

19. Throughout his career, how many RBI has Jayson Werth collecting on Opening Day/Night?

ANSWER: 2 RBI (Answered by Harrison Tishler)

20. Coming into Opening Day 2013 the Yankees had a ____ (insert #) game winning streak on Opening Day/Night.

ANSWER: 0 game win streak (Answered by Harrison Tishler)

21. As of 3-31-13, how many Opening Day/Night games have been played at this stadium?

Great American Ballpark

Great American Ballpark

ANSWER: 10 games (Answered by Brendan W.)

22. Which pitcher started Opening Day 1996 for the Minnesota Twins?

ANSWER: Brad Radke (Answered by Harrison Tishler)

23. Who was the only team to get shutout on Opening Day 2009?

ANSWER: Oakland Athletics (Answered by Harrison Tishler)

24. Who did the Cubs play against on Opening Day 2001 and what was the final score?

ANSWER: Montreal Expos beat the Chicago Cubs 5-4 (Answered by Kameron S)

25. The Rockies won their first game at Coors Field on Opening Day 1995 (April 26th). When did they lose their first game at Coors Field and who did they lose to?

ANSWER: May 5, 1995 VS. Los Angeles Dodgers (Answered by Harrison Tishler)

—————————————————————————————————————————————–

Things to remember when answering a question:

Remember to answer the questions in the comments of this entry. Make sure you spell the answer correctly. I will reveal the correct answers and update the standings at the end of each day.

Advertisements

228 comments

  1. Pingback: 1 Year Anniversary of A Piece of The Game « A Piece of The Game

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s